API logo

API Quick-Lock systemen


Het Quick-Lock assortiment van API omvat een brede reeks profielen waarmee praktisch alle ophangsystemen voor zichtbare en semi-verdekte plafonds gerealiseerd kunnen worden.

De API Quick-Lock profielen onderscheiden zich door de stabiele verbindingen en nauwkeurige maatvoering. De haaksheid van het systeem en de maatvastheid in geval van grote plafond vlakken worden hiermee gegarandeerd. Bij het monteren van grotere of kleinere vlakken is naderhand corrigeren veelal niet nodig. Quick-Lock profielen zijn met hun haak- en “klik”verbindingen snel aan te brengen maar zijn ook te demonteren.

Quick-Lock 24

Quick-Lock 24 mm is de meest toegepaste breedte. Deze is beschikbaar in een grote variëteit aan gestandaardiseerde lengten en kleuren. Standaard is Quick-Lock 24 in Sneeuwwit leverbaar, maar wij voeren ook standaard uni- en metaalkleuren.

Quick-Lock 15

Quick-Lock 15 mm profielen zijn standaard voorzien van een ophangmogelijkheid aan de bovenzijde. Het gebruik van deze ophangmogelijkheid verkleint de kans op beschadiging van plafondplaten tijdens montage en onderhoud aanzienlijk.

Ons assortiment API Quick-Lock systemen omvat:De Quick-Lock 24mm profielen kunt u ook bestellen in uitvoering voor grote overspanningen. Deze profielen zijn 60mm hoog i.p.v. de 38mm standaard hoogte en zijn te combineren met de 24-38 profielen.
Naast de basiskleur sneeuwwit is een aantal metaalkleuren en uni-kleuren uit voorraad leverbaar:

Quick-Lock is ontworpen voor toepassing in gebouwinterieurs onder normale condities, maar er zijn speciale uitvoeringen beschikbaar voor specifieke
omstandigheden zoals vochtige ruimten. Ook kan Astrimex de profielen exact op maat maken en in nagenoeg alle kleuren (ook metallic) spuiten.

Technische kenmerken

Het API Quick-Lock systeem heeft al vele jaren dezelfde eigenschappen: degelijk, maatvast en gemakkelijk te monteren. De kenmerken:
  • De Quick-Lock producten zijn voorzien van het CE keurmerk. Daarmee voldoen zij aan de essentiële eisen uit de Europese norm EN 13964. Het gaat hierbij om het gedrag bij brand, de duurzaamheid en de belastbaarheid van het systeem.
  • De “reaction to fire” classificatie is voor de meeste producten A1
  • De duurzaamheid (corrosie bestendigheid) voldoet minimaal aan de klasse B eisen. Het extra corrosiewerende systeem voldoet aan de klasse C specificaties.

Wilt u een monster aanvragen? Klik hier!

Een overzicht van ons assortiment T-profielen vindt u op de pagina T-profielen.