API logoAPI Plafondsystemen » API Cross-Lock systeem


Met het Cross-Lock assortiment van API kan eenvoudig en snel een dubbellaags ophangsysteem voor strokenplafonds gerealiseerd worden. Bij strokenplafonds worden de panelen direct tegen elkaar aan geplaatst. Kenmerkend voor half verdekt of in stroken te monteren plafondpanelen is dat de draagprofielen slechts in één richting zichtbaar zijn. De flens van de profielen past in een sponning die hiervoor is aangebracht in de rand van de panelen.
Het Cross-Lock systeem is ook zeer geschikt voor verdekt te monteren plafondpanelen. Een vereiste bij verdekte montage is een zeer maatvast systeem; dit wordt gerealiseerd doordat de draagprofielen met behulp van de Cross-Lock beugels nauwkeurig op de juiste afstand te plaatsen zijn. De Cross-Lock beugels worden bevestigd in de voorgestanste perforaties waardoor een aanzienlijke winst in montage tijd gerealiseerd kan worden.

Het Cross-Lock systeem bestaat uit een primair profiel (Quick-Lock 24) dat als eerste opgehangen wordt. Met behulp van de unieke Cross-Lock beugel worden de secundaire profielen (Quick-Lock 15 of 24) onder de primaire profielen op de gewenste afstand gemonteerd. De Cross-Lock beugel zorgt voor een stabiele en haakse verbinding. Fabrieksmatig zijn perforaties aangebracht voor de positionering van de beugels, waardoor uitmeten op de bouw niet nodig is en snel en maatvast gemonteerd kan worden. De afstand tussen de primaire profielen en de afhangafstanden kan optimaal gekozen in relatie tot het gewicht van de panelen, waardoor een aanzienlijke besparing van ophangpunten gerealiseerd kan worden.

Het Cross-Lock Unipro profiel is onlangs toegevoegd aan het assortiment. Het unieke van dit universele profiel is dat hetzelfde profiel kan worden toegepast voor zowel het primaire als het secundaire systeem. Het Unipro profiel kan worden gebruikt voor het opbouwen van het verdekte en semi-verdekte systeem, voor verdekt systeem met Gyptone D1 en bij houtwolpanelen als primair systeem.
API-CrossLock Unipro-NL.pdf

Ons assortiment API Cross-Lock systeem omvat:


Wilt u een monster aanvragen? Klik hier!
Astrimex Leek
Kalkoven 4
9351 NP Leek

Tel. (0594) 55 23 23
Fax (0594) 51 56 53
Astrimex Utrecht
Cartesiusweg 127 a
3534 BC Utrecht

Tel. (030) 263 58 88
Fax (030) 263 58 15
Astrimex groothandel in plafond en wandmaterialen

Sitemap | Totaaloverzicht assortiment


Nederlands English Deutsch Français
Leek
T 0594-552323
Utrecht
T 030-2635888
F 030-2635815

BTW-nummer: NL0014.73.566 B01 Disclaimer
facebook linkedin google+ nieuwsfeed