Brandvertragende gipsplaten


Brandvertragende gipsplaten worden toegepast waar extra brandwerendheid vereist is, zoals bijvoorbeeld bij de bekleding en bescherming van staalconstructies.

Alle gipsplaten hebben goede brandwerende eigenschappen: bij verhitting verdampt het chemisch gebonden kristalwater. Zolang deze verdamping plaatsvindt, wordt er energie aan het vuur onttrokken, waardoor de temperatuur van de plaat constant blijft.
In de Siniat Novlam platen en de Gyproc Glasroc F platen zijn glasvezels toegevoegd, waardoor de gipsplaat langer stabiel blijft wanneer het water verdampt is. Deze platen zullen langer bescherming bieden tegen brand dan een gewone gipskartonplaat doet.

De Siniat Pregyfeu-A1 -plaat is een 100% onbrandbare gipsplaat, die valt in de klasse A1 volgens de nieuwe Europese normering.
Deze Pregyfeu-A1 -plaat heeft sterk verbeterde eigenschappen ten opzichte van de gewone gipskartonplaat, die praktisch onbrandbaar is en in klasse A2 valt.
In het oppervlak van Pregyfeu-A1 is een licht gestructureerd glasvlies verwerkt. Pregyfeu-A1 is KOMO-gecertificeerd voor het bekleden van staalconstructies en voldoet aan het Bouwbesluit en alle andere relevante normen en eisen.

Daarnaast is het ook uitstekend geschikt om toe te passen in bekleding voor wand- en plafondconstructies waar een hoge wandwerendheidseis geldt of waar uitsluitend 100% onbrandbare materialen moeten worden toegepast. Maar ook schachtwanden, leidingkokers, luchtbehandelings- en kabelkanalen kunnen met Pregyfeu-A1 hoogwaardig en 100% onbrandbaar worden bekleed.

Bestellen bij Astrimex:

  • Wij leveren onze voorraadproducten binnen 24 uur op de door u gewenste plaats.
  • Uw bestelling geplaatst voor 12.00 uur 's middags, wordt de volgende werkdag afgeleverd.
  • U kunt kiezen uit 6 verschillende tijdzones waarop uw bestelling geleverd kan worden.
  • Al onze vrachtwagens beschikken over een kooiaap.