Systeemplafond

Systeemplafond

Waarom kiest u voor een systeemplafond?

Door geluidsabsorptie wordt het comfort op het werk en de arbeidsproductiviteit verbeterd. Akoestische systeemplafonds absorberen geluiden in binnenruimte door het gebruik van hoogwaardige geluidsabsorberende materialen en bieden overlangsgeluidsisolatie tussen aangrenzende vertrekken. Op onze productpagina's hebben wij technische specificaties per product geplaatst, en wanneer deze voorhanden zijn, de brandrapporten.

De belangrijkste andere redenen om te kiezen voor een systeemplafond boven een conventioneel plafond zijn:
  • Een systeemplafond verbergt beschadigingen op oude stucplafonds. Systeemplafonds zijn makkelijker, sneller en goedkoper aan te brengen, te verwijderen en schoon te houden en bieden betere mogelijkheden voor de belichting.
  • Een systeemplafond verbergt leidingen en voorzieningen voor ventilatie en verwarming. Het biedt daarbij een gemakkelijke toegang tot het plenum, waar deze leidingen zich bevinden.
  • Een systeemplafond kan worden gebruikt om delen van een bouwwerk tegen brand te beschermen. Door de thermische eigenschappen van de minerale panelen laat een systeemplafond de hitte van een brand met een vertraging door, zodat de constructie van het bouwwerk langer in stand blijft.

Opbouw systeemplafond

Een systeemplafond is opgebouwd uit een raster van profielen die worden bevestigd aan een afhangsysteem. De plafondpanelen en de verlichtingsarmaturen worden vervolgens in het raster aangebracht. De meest gebruikelijke moduulmaten in een systeemplafond zijn 60x60 en 60x120 cm.

Astrimex voert een assortiment over de complete breedte aan onderdelen van systeemplafonds:
  • We voeren de profielen van de merken API, Rockfon Chicago Metallic, Armstrong, Donn en OWA.
  • Daarnaast is een uitgebreide reeks van merken plafondpanelen voorradig van de merken Armstrong, Rockfon, OWA, Ecophon en Agnes.
  • De finishing touch is de verlichting. Verlichtingsarmaturen worden normaliter rechtstreeks aan het ophangsysteem bevestigd. Ook kunnen verlichtingsspots in de plafondpanelen worden aangebracht. Voor de versteviging worden dan spotplaten gebruikt.

Voor prijzen en levertijden kunt u contact opnemen met onze verkoop.