Vrijdragend metal stud plafondMetal-stud plafonds bestaan uit een systeem van metalen profielen en gipskartonplaten. Bij metal-stud plafonds kan afhankelijk van de bouwsituatie en de eisen gekozen worden voor verschillende draagsystemen:

  • Een metal-stud plafond dat direct tegen een houten vloerconstructie wordt gemonteerd met hulp van directophangers.
  • Een verlaagd metal-stud plafond, dat kan worden afgehangen aan de bovenliggende vloerconstructie. Dit plafondtype heeft een enkel of een dubbel draagsysteem van stalen profielen.
  • Een vrijdragend metal-stud plafond, dat los van de vloerconstructie wordt gemonteerd. Deze constructie zorgt voor een hoge geluidsisolatie.


Een metal-stud skelet heeft vergeleken met een houten regelwerk zowel op het gebied van de montage als in het eindresultaat, een aantal belangrijke voordelen:
  • Een metalen profiel is altijd recht en werkt niet.
  • Een metalen frame is sneller gemonteerd.
  • De C-profielen zijn snel op maat te maken en worden daarna eenvoudig in de U-profielen geklemd.
  • Doordat de C-profielen in de U-profielen klemmen, werkt u altijd in een recht vlak.
  • Het metalen frame is vele malen lichter dan vergelijkbare houten constructies.

Vrijdragende plafonds worden opgebouwd uit horizontaal gemonteerde metal-stud C- en U-profielen met een beplating van gipskartonplaten. Met dit systeem kan eenvoudig een verlaagd
plafond worden gerealiseerd. Er ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie doordat het skelet volledig los van de bovenliggende constructie is gemonteerd,

Metal-stud plafonds zijn zowel met geaccentueerde voegen als vlak en naadloos te creƫren.

Heel compleet
Hieronder ziet u een overzicht van ons assortiment voor metal-stud plafonds en verwante systemen. Wij houden een uitgebreide selectie van gangbare artikelen op voorraad.
GyprocGyproc Plafonds
SiniatSiniat Plafondplaten
Gipsvinyl
DingemansC60/27 Metal-stud plafondsysteem
Nevima IVI Metaalsysteem
Rockfon CMChicago Metallic Monolithic profielsysteem