Gipsvezelplaat

Gipsvezelplaat Fermacell rechte kantGipsvezelplaat is een alternatief voor gipskartonplaten. Een gipsvezelplaat heeft een harder oppervlak en is daarom stootvaster. Bovendien kunnen er zwaardere voorwerpen aan opgehangen worden. Bij gipskartonplaat heb je eerder speciale pluggen nodig. Gipsvezelplaten en gipskartonplaten verschillen niet veel van elkaar qua brandwerendheid, geluidsisolatie, warmte-isolatie en vochtbestendigheid. Gipsvezelplaten worden bijvoorbeeld toegepast in gangen.


Astrimex voert twee merken gipsvezelplaat:

Fermacell
Fermacell gipsvezelplaat bestaat uit gips en papiervezels, die gewonnen worden uit een recyclingprocédé. Onder hoge druk wordt een homogeen mengsel van deze twee grondstoffen na de toevoeging van water -zonder bindmiddel- samengeperst tot stabiele gipsvezelplaten. Deze platen worden gedroogd en geïmpregneerd met een waterafstotend middel. In Fermacell afbouwplaten bevinden zich geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.Rigidur
Rigidur gipsvezelplaat is opgebouwd uit gips, cellulozevezels en perliet. Deze combinatie maakt dat Rigidur supersterk is én stootvast. Bovendien weegt het bijna niets. U kunt zonder problemen zware voorwerpen aan deze sterke plaat ophangen. Tot vijftien kilo met een gewone schroef en tot 65 kilo met een plaatplug.

Voor prijzen en levertijden kunt u contact opnemen met onze verkoop.