GIPSPLAFONDS

Gipsplafonds hebben een geluiddempend effect en zijn akoestisch regulerend. Ze zijn stevig en brandwerend, terwijl het oppervlak eenvoudig te onderhouden is. Bovendien heeft gips een gunstig effect op het klimaat in de werkruimte: gips ademt - het neemt bij hoge luchtvochtigheid vocht op en staat het bij een lagere luchtvochtigheid weer af. Gipsplafonds zijn geschikt voor vrijwel elk type eindafwerking, zoals verf en pleisterwerk.

Bij gipsplafonds bestaat de keuze uit verschillende draagsystemen, waaronder metal-stud profielen.

Platen

  • Gipskartonplaten met afgeschuinde kanten (AK) zijn eenvoudig vlak af te werken met voegenvuller in combinatie wapeningsband. Voor een glad eindresultaat wordt over de voegenvuller een toplaag aangebracht met een finisher.
  • Met Gyptone platen zijn naadloze akoestische designplafonds te creĆ«ren. Deze platen hebben diverse patronen van lijnvormige, ronde of vierkante perforaties, die zowel esthetisch als akoestisch zeer verrassende resultaten opleveren.
  • Siniat Createx gipsplaten zijn speciaal voor situaties waar een niet alleen een esthetische maar ook akoestische oplossing van belang is.
  • Gipsvinyl platen vinden in de droge afbouw hun toepassing. Vanwege vinylafwerking wordt de bijkomende afwerking op het werk uitgespaard.

Ophangsysteem

Astrimex voert een aantal ophangsystemen voor gipsplafonds. Voor gipsplafonds worden vaak C60/27 profielen of het Rockfon Chicago Metallic Monolithic systeem gebruikt.


Een overzicht van ons assortiment voor gipsplafonds:

Brandwerendheid

Gipsplafonds scoren goed op het gebied van brandwerendheid. Gipskartonplaten bevatten gebonden kristalwater, dat bij brand verdampt en ervoor zorgt dat de temperatuur van het plafond geruime tijd relatief laag blijft. Bij brand komt er bovendien vrijwel geen rook vrij (maatgevende rookdichtheid nihil).


Daarnaast biedt de pagina over gipsplaten een goed overzicht van de diverse soorten gipsplaten.