Wat is RSS? rss

RSS is een gemakkelijke manier voor u om automatisch op de hoogte te blijven van uw favoriete websites. In plaats dat u een website moet bezoeken om te kijken of er iets nieuws wordt gemeld, kunt u RSS (Really Simple Syndication) gebruiken om dit voor u te doen.

Het belangrijkste verschil met het inschrijven op e-mailings is dat u als gebruiker controle altijd hebt over het wel of niet ontvangen van nieuwsberichten. Als gebruiker moet u de RSS-bestanden (RSS-feeds) namelijk toevoegen aan uw programma. Wanneer de berichten u niet meer interesseren hoeft u alleen het RSS-bestand te verwijderen uit uw lijst.

Bijkomend voordeel is dat er via RSS-bestanden geen virussen verstuurd kunnen worden.

Hoe kan ik gebruik maken van RSS?

Browsers als Internet Explorer, Firefox en Safari maken het mogelijk RSS-nieuwsfeeds te volgen. Ook zijn er speciale nieuwslezers (news readers) ontwikkeld om de RSS-bestanden van uw keuze op uw computer te tonen en bieden mailprogramma's als Microsoft Outlook en Mozilla Thunderbird geïntegreerde RSS-functionaliteit. Ook voor de smartphone zijn er nieuwslezers ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de Google Reader; vaak zijn op smartphones al apps geïnstalleerd die bruikbaar zijn.

De Astrimex nieuwsfeed is te vinden onder https://www.astrimex.nl/rss.xml.