Nofisol Cradle to Cradle gecertificeerd

Het complete Nofisol Geluid- & Brandschotten programma is per 31 augustus 2016 Cradle to Cradle gecertificeerd.

De bij ons verkrijgbare geluidsschotten, 21 DB en 33 DB hebben een Silver level toegekend gekregen.Wilt u meer informatie over deze producten? Klik dan hier.

Waarom Cradle to Cradle (C2C) ?

Dit staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Cradle to Cradle gaat veel verder dan alleen een product certificatie, maar heeft betrekking op de gehele organisatie. De C2C certificering kent zes aandachtspunten waarop producten uiteindelijk worden beoordeeld:

1. De gebruikte materialen (ontwerp producten en processen zo dat materialen beschikbaar blijven voor de mens en zijn natuurlijke omgeving)
2. Sluiting van kringlopen (ontwerp producten zo, dat de materialen volledig kunnen worden hergebruikt in de biologische kringloop of in de technische kringloop)
3. Diversiteit (producten in de technische kringloop moeten een hoogwaardige grondstof zijn voor nieuwe producten in de technologische sfeer)
4. Energie beleid (producten worden geproduceerd met inzet van duurzame energiebronnen)
5. Water-, lucht- en bodem beleid (tijdens het productieproces mogen er absoluut geen schadelijke afvalstoffen vrijkomen)
6. Maatschappelijke Verantwoordelijkheid (producten, diensten of processen dienen zowel de samenleving als de onderneming ten goede komen (profit)).